Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eSense Foci

az eSense csapat információs oldala

Friss topikok

eSense - jelen és jövő fontos kérdései

2010.03.26. 11:05 | takilaci | 2 komment

Sziasztok!

 

Ígértem egy posztot az eddig számomra felmerült kérdésekről. Szeretném előre bocsátani, hogy a következők a saját véleményem, és illik és kell is vele vitatkoznia mindenkinek.

Legfontosabbnak a csapat összeállítását érzem. Ez mindig kényes téma, főleg, ha baráti társaságról van szó, és úgy gondolom a miénkre ez többé kevésbé már igaz. Ugyanakkor a tavalyi szezonban és az ideiben is, eddig kissé szokatlan módon sokan vagyunk a meccseken. Ez régebben nem volt így, mindenki emlékszik, hogy gyakran éppenhogy ki tudtunk állni a meccseinkre.

Ez a változás ugyanakkor kellemes problémát is jelent. Minden ilyen meccsen felmerül a játékpercek és ki-kivel cseréljen kérdés. Mint a legutóbbi alkalommal is látszott muszáj tisztáznunk ezt a kérdést. Egyrészt fontos ez az eredményesség szempontjából, másrészt a játékosok játszott percei miatt. Azt semmiképpen sem szeretném, ha ennek az lenne a vége, hogy nem jöttök majd a meccsekre, mert mindenkit azért neveztünk be, hogy játszon!

Én úgy gondolom, hogy a legjobb összeállítás a Zsolti/Tomi/Jani - Balázs,Szabi - ECS,Hege - Psiti kezdő 6-os. Taki szeret csereként kezdeni, így Őt tenném az első cserének aztán Jani,Wundi,Kazi 3as és természetesen a K.Balázs, O.Robi, takilaci trió.

Az olyan meccseken amikor, mindenki a fedélzeten van válik fontossá, hogy beosszuk és figyeljük is ki kit vált a pályán, hiszen vannak akik elöl és vannak akik hátul játszanak szívesen és persze vagyok én, aki mindenhol szívesen játszom és klasszis is vagyok és még edző és mannager is! :) Ezért a félreértések elkerülése végett azt kérem Tőletek, hogy ezennel mindenki nyilatkozon a számára legkedveltebb pozíciót illetően, hogy elkészíthessük a cserepárokat!

A második témám a csere lebonyolítása meccsszituációban. Hacsak nincs váratlan vészhelyzet, kérlek az alábbiak szerint cseréljünk: a labda játékon kívül van és MI JÖVÜNK bedobással, szabadrúgással, szöglettel stb. én örülnék, ha ilyenkor jeleznénk is egymásnak, hogy csere lesz és addig nem indítanánk el a labdát, illetve a lejövetelt amíg minden érintett nem foglalta el a helyét!

Harmadik témaként a jövőbe tekintek. Abban az esetben ha a szezon továbbra is ilyen szépen alakul, akkor jövőre már a "B" ligában szerepelhetünk. Történetünk során 2 idényt már szerepeltünk a második osztályban, de azóta sok minden megváltozott. Mint azt mindenki tudja egyrészt Csepel a helyszín, másrészt műfű a borítás, harmadrészt 38 ezer a nevezés, negyedrészt 4+1 ben mennek a meccsek. Mindezt figyelembe véve és a csapat elszántságát és játékszeretetét értékelve az alábbi javaslatot teszem. Ősszel 2 csapatot indítsunk. Ha feljutunk akkor az 1-es csapat játszik a magasabb osztályban max 10 fős kerettel, a 2-es csapat pedig új indulóként a "D" ligában szerzi meg a feljutást :). Ha véletlenül nem jutunk fel, akkor csak annyi változik, hogy az 1-es "C"-ben nyomja és ha 5+1 marad akkor növeljük a keretlétszámot. A versenykiírás értelmében a játékos több csapatban is szerepelhet amennyiben a két csapat nem azonos ligában játszik.

A helyszíneket és a borításokat tekintve nehéz előre jelezni bármit is, de ha a jelenlegi infrastruktúrát vesszük alapul, akkor az új csapatunk választhat a jól megszokott BEAC bitumen 5+1 és a csepeli műfű 4+1 között. Természetesen ezek az opciók majd szeptemberben lesznek véglegesek.

Előre is köszönöm, hogy elolvassátok és érdemben reagáltok is a felvetéseimre. Mindenkit kérek, hogy írja meg a véleményét, hiszen a meccsek előtt erre ritkán van időnk és fontos számomra, hogy senki ne sértődjön meg és továbbra is szívesen jöjjön játszani.

 

köszi és üdv.takilaci

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esensefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr211870028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYJ 2010.03.26. 12:06:57

Hello mindenki!

Nekem teljesen mindegy, hogy melyik kanyarban játszom. "Vendégmunkás" vagyok, nem tősgyökeres esense-s. Döntsétek el Ti. Sértődés részemről kizárt. Amit ígérni tudok, az az, hogy ha elfáradok, a fenti szabályok szerint lejövök, hogy menjen be pihentebb ember. :)
A jövőre vonatkozóan pedig: mindegyik nemes cél, így egyelőre nekem édesmindegy, döntsétek el, hol számítatok rám.
Viszont egy megjegyzés: nem szeretem, ha a nevem a kapusposzton szerepel :P
J.

PIPPOTAKI 2010.03.26. 14:29:55

Hahó.
Jók a felvetések és jogos,hogy meg kell beszélni.Ha meg valaki megsértődik az hülye és nem biztos,hogy ide való.Janihoz hasonlóan én is "Vendégmunkás" vagyok,úgyhogy nincs jogom beleszólni a dolgokba de nem is akarok.Én csak játszok beleadva mindent és sosem feladva egy meccset sem.
A cserékről.Azzal,hogy ennyien voltunk semmi probléma nincs sőt éppen ellenkezőleg az előnyünkre is válhatott volna de itt jön a DE.Az ellenfélnél 1 vagy 2 csere volt és a második játékrészre el is fáradtak de mégis megnyerték azt a félidőt,mert mi velük ellentétben tudtunk volna de nem cseréltünk.2-3-5 perces cserékkel szétfuthattuk volna őket és az utolsó 10 percben már csak arra kellett volna koncentráljunk,hogy berugdossuk a helyzeteinket.És higgyétek el kívülről jobban lehet látni,hogy ki milyen állapotban van.(csak meg kell próbálni 4-5 támadást illetve ellentámadást végig futni szerintem bőven elég).És nem kell megsértődni,nincsenek sztárok köztünk.
Az ősszel kapcsoltaban pedig nekem teljesen mindegy.Sokan nem bírják a betont de én kifejezetten szeretem mivel ott nőttem fel.Részemről tökéletes a beton de ha műfű az sem baj.
Na akkor ennyi.Próbáltam röviden,azt hiszem nem annyira sikerült.
Üdv mindenkinek:Taki
süti beállítások módosítása