Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eSense Foci

az eSense csapat információs oldala

Friss topikok

eSense - Szabolcsi Elixír 5-1

2010.04.02. 17:57 | alaberb | 1 komment

 eSense – Szabolcsi Elixír 5-1

 
Klubunk története során első mérkőzésünket játszhattuk listavezetőként hétfőn este. Bár az ellenfél ebben az idényben még nem szenvedett vereséget, mondhatjuk, hogy sikerült érvényesítenünk a papírformát. A Szabolcsi Elixír eddig mindösszesen egy győzelmet és egy döntetlent íratott fel a statisztikai lapjára, így már csak egy vereség hiányzott ahhoz, hogy minden rubrikába jusson bejegyzés. Sikerült segítő kezet nyújtanunk a kitöltéshez, 5-1 arányú győzelmet arattunk!
 
Az előző szezonban már többször előfordult, hogy a mérkőzős kezdetén még nem számíthattunk Zsolti szolgálataira. Ennek oka hihetetlen tehetsége, melyre más csapatok is igényt tartanak, és olykor a találkozók időpontja fedi egymást. Nem volt ez másként most sem, kapusunkat állandó sofőrje repítette a BEAC pályára, így néhány perccel a kezdés után sztárjátékosunk már el is foglalhatta helyét a gólvonalon. Azon a gólvonalon, melyet addig a beugró Jani védelmezett, sikerrel.
De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk mi történt ezt megelőzően, szerencsére van miről beszámolni. Wundi dobta támadásba a mieinket, ívelését Taki játszotta ECS-hez, aki nem átallott sarokkal továbbítani K. Balázs irányába, ám új igazolásunk sajnos lemaradt a parádés átadásról. Bizonyítandó, hogy csapatunk játéka egyik pillanatról a másikra is sokat fejlődik a következő percben ismét ECS sarkalt K. Balázshoz, ám jelentős különbség, hogy 14-esünk most átvette, és hatalmas lendülettel tört kapura. Balázs a hatos vonaláról középre passzolt, Taki végzett zavarórepülést, a kapufáról visszapattanó labda pedig ECS-hez került. Trükkmesterünk az átvétellel becsapta a kapust – ballal ellépett a labda fölött, és jobbal igazított rajta -, majd higgadtan helyezett a kapuba.
 
Halljuk hogyan emlékszik vissza az egyik elkövető:
 
„Ha az emlékezetem nem csal, a szezonban ez az első kaput talált lövésem, amely talán a labdaszerzésemből indult. Ekkor felnéztem, láttam, hogy Jani a kapu felé tart, és mikor elém tárult a lehetőség, hogy el tudom lőni a labdát, így éltem is a lehetőséggel. Ám sajnos kapufát talált a lövésem, de Jani a kipattanót határozottan belőtte.” - Janit behelyettesíthetjük ECS-vel, és máris helyes a K. Balázs leírás. Lényeg a lényeg, nálunk az előny!
 
Próbál válaszolni az ellenfél: Wundi dolgozza meg a kilépő csatárt, ám így is sikerül neki középre gyötörnie a lasztit, az érkező társ pedig hatalmas bombát küld kapunk irányába. Szerencsére János-portás a helyén van, tanítanivaló elfordulós technikával, ujjheggyel üti kapufára a labdát. Több parázs helyzetet pedig már nem kell átizgulnia hálóőrként, hiszen a következő percben megérkezik Zsolti és átveszi a stafétát.
 
Hamarosan ismét mi veszélyeztetünk! Középen fut a támadás, Psiti labdáját Hege egyből Taki elé pörgeti, aki habozás nélkül lő, de a kapus ördögi reflexszel hárítani tud. A mozdult már-már valóban fekete mágiát sejtet, de Taki gyorsan eloszlatja a kételyeket, bizonyítja, hogy a kapus is egyszerű halandó, az iménti talán élete védése volt. ECS indításával lép ki a jobb oldalon, és senkitől sem zavartat szerzi meg csapatunk második találatát.
 
Védelmünk is hatékonyan működik, szépen blokkol minden kísérletet. Támadgatnak a „szabolcsiak”, de olybá tűnik, hogy a meccs ezen szakaszában legnagyobb eredményük, hogy átjutnak a felezővonalon. Ezzel szemben mi szemkápráztató akciót vezetünk. Oldalberúgás után Psiti hozhatja a labdát, egy csellel becsapja a védőjét, majd az alapvonalon helyezkedő – immáron mezőnyjátékos – Janihoz passzol, aki megpróbálja visszatenni középcsatárunknak, de pöcizése gyengécske, a kapus így szögletre tisztáz. A sarokrúgással Hege hozza játékba Psitit, aki kapásból lő. Jani piszkál bele a lövésbe, ami kellőképpen összezavarja a védelmet, ám sajnos a hosszún érkező K. Laci már nem tudja bekanalazni.
 
A következő pillanatban Kazi már a saját kapuja előtt serénykedik, egy bedobást próbál kifejelni, de a labda éppen a kirobbanó Zsolti fölött száll el a kapu irányába. Szerencsére résen a védelem többi tagja is, A Balázs egy szemvillanás alatt ott terem, és a kapu torkából fejeli ki a bőrt.
 
Kisvártatva újra Zsoltinál a labda, kidobása pedig Janit találja meg. Kapuscsatárunk leveszi, majd fordulásból lő, bíztató kísérlete a hálóőrt elhagyva közelít a gólvonalhoz, de nincs happy end, hiszen a visszafutó védő még a gólvonal előtt beéri a játékszert.
 
Sorra futnak az eSense-támadások: félpályás labdaszerzés után Psiti indulhat, ellép a védő mellett, majd lő, sajnos egy méterrel kapu mellé.
 
Szépít az Elixír. Egy felívelt labdát nem sikerül kivágnia a védelemnek, ide-oda pattog a kapu előterében, végül egy sárgamezes elé kerül, aki azonnal tüzel. A takarásból érkező bombát Zsolti nem védheti, a kapufát is érintve kerül hálónkba a labda.
Nem csüggedünk, a középkezdés után újra támadunk. De milyen gyönyörű módon! Taki és ECS végzik el a kezdőrúgást, tizesünk két embert hátrahagyva szépen magára húzza a védelmet az oldalvonalnál, majd erőből keresztbepasszol, a hosszún pedig Taki érkezik menetrendszerűen, így máris újra biztonságos távolságra a két csapat egymástól.
 
Ismét futószalagon gyártjuk a helyzeteket: Wundi fejel vissza egy felívelt labdát, ECS továbbcsúsztatja a szélen kitörő Hege elé, római társunk lövése azonban a parkolóban köt ki. (Előfordulhat, hogy a róma nadrág az oka…?)
ECS szerez labdát, megindul a szélen, majd középre húz, de nem az erős oldalon érkező Szabit választja, hanem az idő közben suttyomban a hatosra bemerészkedő Takit hozza játékba egy „no-look” passzal. Szélsőnk robinsoni magányban pörgethet kapura, de a kapus még éppen vissza tud lépni, így hárít.
A játékrészt egy Elixír akció zárja, a lövést Zsolti lábbal hárítja.
 
Jó hír, hogy nagy fölényben játszunk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi statisztika:
A 19. perc végéig a Szabolcsi Elixír mindösszesen három kaput eltalált lövést tudott felmutatni, a többi vagy mellé szállt, vagy a védelem blokkolt. Fájdalom, hogy a háromból egy próbálkozásuk sikeres volt. Lássuk, miként vélekedik Zsolti a csapat védőmunkájáról:
 
Az  idei szezon védőmunkájával abszolút elégedett vagyok, úgy érzem, mindenki kiveszi a részét  védekezésben, problémánk akkor adódik, hogyha létszámfölénybe kerül az ellenfél. Ekkor előfordul, hogy ketten figyelnek egy területre, de ezért vagyok én ott hátul, hogy segítsek.”
 
A második periódus éppen úgy kezdődik, ahogyan az előző befejeződött, elikszírikus lövések záporoznak a kapunkra. De ahogy azt mondta is, Zsolti segít, minden esetben hárít.
Kidobása után pedig Hege indul középen, a széleken Psiti és Wundi is érkezik, ezzel megosztva a védők figyelmét. Hege ezt kihasználván lő, de sajnos pontatlanul.
A. Balázs labdaszerzése után Wundi sarokkal ugratja ki Hegét, Ő azon nyomban Psitihez játszik, sajnos lövése azonban elakad egy védőben.
Letámadást vezényel a csapat, élharcosai pedig K. Laci és Psiti, akik tökélyre fejlesztvén a technikát, hibára késztetik a védőket, máris miénk a labda. Ha pedig megszereztük, meg is próbáljuk hasznosítani azt: Hege perdít, a kapus viszont hárít.
ECS-n a sor, hogy labdát szerezzen. A félpályánál meg is teszi, majd Psitihez passzol, aki az oldalvonal mellől játszik középre, kihagyhatatlan helyzetbe hozva ezzel Hegét. Nincs is hiba, újabb eSense-találatnak örvendhet a szurkolótábor!
 
A középkezdést követően most Psiti szerez labdát, egy csel után spiccel célozza meg a jobbalsó, a kapus azonban bravúrt mutat be, ezúttal nem változik az eredmény.
 
Ismét labdát szerzünk, ezúttal A Balázs a soros, labdáját Jani kapja, aki fejjel továbbít Takihoz, kapáslövése azonban elkerüli a kaput.
A. Balázs dupláz, ismét megvan a játékszer. Hátvédünk óriási lendülettel tör kapura, majd a kilépő védő mellett a szabadon hagyott Takit hozza játékba, ám a lövés ismét célt téveszt.
Egysíkú a játék, újabb labdaszerzés után, újabb Taki lövés marad ki, ez alkalommal a kapus véd.
Érezvén a fölényt, igyekszünk látványosan is játszani. K. Balázs sarokkal dobja támadásba ECS-t, de sajnos most nincs lövés az akció végén. Ám ha ez nem lenne elég, a következő percben Hege oxival továbbítja TakiLaci felívelt labdáját, de sajnos passza egy hajszállal hosszabb, mint kellene, így Taki lemarad róla.
 
Megtörni látszik az ellenfél. Ismét labdát veszítenek kapujuk előterében, de sajnos Hege és Taki próbálkozása is eredménytelen.
Azonban jól tudjuk, ami késik, nem múlik! Újabb eladott labda után Hege és Taki is üresen maradt a kapu előtt. Szépen kigurigázzák a tehetetlen kapust, és Hege beviszi a kegyelemdöfést.
A mérkőzés zárásaként Jani puskáz el egy ziccert: Taki kanalazza középre a labdát, Jani leveszi a hatoson belül, majd a kifutó kapus mellett is sikerül elhúznia, ám gurítása elkerüli az üres kaput.
 
A végeredmény 5-1, és egy igencsak megérdemelt diadal.
A bajnokságban most egy hét szünet következik, április 12-én folytathatjuk menetelésünket, az eddig nyeretlen Holland Lovasok lesz az ellenfél. Igyekszünk nem megtörni sorozatukat!
A mérkőzés után K. Balász és Zsolti nyilatkozott blogunknak:
 
Bár a tavalyi szezonban többször is előfordult már, de zavaró mérkőzés közben beállni a kapuba, vagy ez nem befolyásol Téged?
 
Zsolti: „Általában akkor szoktam késni, hogyha másik pályáról hoznak, így meccsben vagyok, és könnyen fel tudom venni az adott meccs ritmusát, általában ez nem zavaró tényező számomra.”
 
A videó felvételek elemzése után elmondhatjuk, hogy sok volt a pontatlanság a játékunkban, hogyan láttad ezt belülről, mi lehet mindennek az oka?
 
Zsolti: „Szerintem játékban sokat fejlődtünk az elmúlt évek során, a problémát a kapu előtt érzem, nagyok sok helyzetet tudunk kialakítani egy-egy meccsen, viszont a végjátékban pontatlanok vagyunk, illetve nem megfelelően játsszuk le a 2-1, 3-1-es szituációkat. Ha ebben tudunk előrelépni kevés csapat tudna meglepetést okozni nekünk.”
K. Balázs: „Én úgy gondolom, hogy még nem alakult ki a játékunkban az összeszokottság, hogy ki tudjuk használni mások kiugrásait. Belülről pedig úgy látom, hogy én nem játszom nyugodtan, kapkodok, és nem vagyunk elég higgadtak bizonyos szituációkban. Ezen a találkozón összeszedettebbek voltunk köszönhető kapusunknak Zsoltnak. Az ok az lehet, hogy túl sokat kapkodunk, és nem vagyunk elég nyugodtak! Nem minden esetben kérjük egymástól a labdát!”
 
Milyennek ítéled a csapat eddigi teljesítményét a szezonban? Mit vársz a folytatásban?
 
Zsolti: „Az eddigi eredmények magukért beszélnek mindenki nagy lelkesedésekkel áll oda az adott meccsre. Merjünk nagyot álmodni és nyerjük meg a bajnokságot. A képességek adottak, csak rajtunk múlik. Hajrá Esense!!!”
K. Balázs: „A szezon eddigi meccseinek arányában szerintem majdnem a maximumot teljesítettük, leszámítva ugye azt az egy döntetlent. De ezek az eredményeink. Persze csapatunkban sokkal több van, csak ahhoz először el kell érnünk, hogy játékunk kicsit tudatosabb legyen, és akkor úgy gondolom ennek a csapatnak nem lesz ellenfele! A csapatba úgy, ahogyan sikerült beilleszkednem, de sajnos még nem volt egy össznépi felvonulás sem semelyik csehóban, amelyet sérelmezek, mert így lehetőség lenne megismerni a csapattársakat. Némileg már tisztában vagyok a nevekkel is! Félre téve a viccet, mint ahogyan nekem is, a csapatnak is vannak olyan pontjai, amiben fejlődnie kell, de a jövőben ez is valóra válhat!”
 
Statisztika:
 
eSense – Szabolcsi Elixír 5-1 (3-1)
esense: Jani – K. Balázs, Wundi, Hege – Taki, ECS
Csere: Zsolti, Psiti, TakiLaci, Szabi, K. Laci, A. Balázs
Gólszerzők: ECS, Taki(2), Hege(2)
Nézőszám: 2 (Anett, Patrik)

A bejegyzés trackback címe:

https://esensefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr191890186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYJ 2010.04.07. 16:39:29

megyek jövő hétfőn mégis, ha beférek a keretbe :)
süti beállítások módosítása