Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eSense Foci

az eSense csapat információs oldala

Friss topikok

eSense – Aranyhadsereg 3-3

2010.03.11. 16:12 | alaberb | 2 komment

 

eSense – Aranyhadsereg 3-3
 
A tavalyi esztendő bajnokával vívott találkozón csapatunk 2-0-s hátrányból fordítva, végül 3-3 arányú döntetlenre végzett. Az első fordulóval ellentétben a gyenge kezdést ezúttal jó folytatás követte, de egy védelmi megingás következtében ismét nem a realitást tükrözte a végeredmény. A helyzeteket tekintve 13-2-es győzelmet arathattunk volna, ehelyett maradt a pontosztozkodás.
 
Hasonló előjelekkel készülhettünk, mint egy héttel korábban, ugyanis állandó kapusunk ismételten nem tudta vállalni a játékot, és a kiszemelt helyettesek is lemondták a szereplést. A beugrót ez alakalommal is Jani alakította, ami több szempontból is jó megoldásnak tűnt. Egy: formában van… Kettő: csatárból el voltunk látva bőven. Nem elhanyagolható tény, hogy ezen az estén már küllemre is a posztjának megfelelő szerelésben pompázott hősünk, lévén kesztyű is jutott neki!
Nap közben szépen alakult a keret, úgy festett, hogy kapusunkon kívül csupán O. Robi, és Szabi gyarapítja a hiányzók listáját. Előbbi a munkaidő elnyúlása, utóbbi „betegsége” miatt mondta le a szereplést. Végül Szabi is játékra jelentkezett, így egy mártírral is bővülhetett az összeállítás. De mint tudjuk: ember tervez, csapattárs végez…
Wundit oly mértékben megviselték hétvégi kötelező elfoglaltságai, hogy ezen az estén a nézőszám növelésével került fel a statisztikai lapra. Taki parkolásügyi logisztikai katasztrófa miatt maradt távol. K. Laci hollétéről pedig azóta sincs információnk.
Együttesünk ennek ellenére sem volt gyengének nevezhető, hiszen ezen a mérkőzésen ismét körünkben üdvözölhettük Hegét, aki mostanra alapemberré vált csapatunkban!
 
A kezdősípszó után próbáltuk magunkhoz venni a játék irányítását, ennek ellenére az első percekben csak mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Sajnos a támadásokat nem tudtuk lövéssel befejezni, jellemző volt, hogy az utolsó passzokba, vagy labdaátvételbe csúszott hiba. Pontatlanok voltunk.
A játékrész közepére rendeződni látszott a helyzet! Előbb egy ECS – Hege – Psiti kombináció végén veszélyeztettünk, majd ECS keresztpassza után maradt le a labdáról középcsatárunk. Védelmünk is szilárdan állt a lábán. Történt ugyanis, hogy egy Psiti szabadrúgás után a sorfalról visszapattanó labdát megkaparintott az egyik „golden-boy”, és csupán TakiLacival találta magát szemben. Azonban hátvédünk hidegvérrel megoldotta a feladatot, belépett a csatár elé, és rutinos öreg róka módjára elválasztotta a labdától.
Szerencsére egyre nyomasztóbb fölényben játszottunk: egy előreívelt labdát ECS ágyúzott kapura, de csapatunk trükk-mestere célt tévesztett. A kidobást Psiti kaparintotta meg, de lövése egy védőn megpattanva az alapvonalon hagyta el a játékteret.
 
És itt lép a képbe az örökbecsű futballtörvény: „A sok kihagyott helyzet megbosszulja magát” Ami még rosszabb, hogy ránk ez duplán érvényes volt ezen a hétfőn, hiszen hamarosan 2-0-s vezetést szerzett ellenfelünk. Előbb egy kidobás után az oldalvonal mellől eleresztett lövés szállt el TakiLaci lába, majd Jani keze mellett. Nem sokkal később pedig egy kontratámadás után védelmünk szétnyílt, az ellen pedig szabadon tüzelhetett; Janinak esélye sem volt védeni. Ráadásul az aranyosok feltámadása tovább tartott, egy kapunkhoz közeli bedobást szabadon fejelhetett kapura a berobbanó csatár. Öröm az ürömben, hogy megoldása pontatlan volt, kirúgással folytatódott a játék.
 
Érezvén, hogy hullámvölgybe kerültünk igyekeztünk felpörgetni a tempót. Egy oldalberúgás után ECS-hez került a labda, sarokkal továbbított a túloldalon érkező A. Balászhoz, aki igazítás nélkül elemi erejű löketet küldött a jobb felső sarok felé, de egy védő ismét útját állta a bőrnek. A szögletet A. Balázs ívelte a hosszú oldalon szabadon helyezkedő ECS-hez, de kapáslövése ismételten védőt talált. Ezt a szögletet Szabi kapta a rövid oldalon, aki azonnal tüzelt, ám pár centivel a kapufa mellé. Még mindig 2-0, de szerencsére nem sokáig.
 
Egy labdaszerzés után ECS két ember között passzolt a keresztbe mozgó A. Balázsnak, aki hatoson belül átvette a labdát és a következő pillanatban már el is terült köszönhetően a vádliján elhelyezett szeretetcsomagnak. BÜNTETŐ!
Bár Jani már kiindulta a kapuból, hogy elvégezze a büntetőt, végül Psiti állt a labda mögé, és szépen behelyezte azt a jobb alsó sarokba.
 
A szépítésnek köszönhetően meg is jött a kedvünk a góllövéshez. TakiLaci végezhetett el bedobást, a hosszan szálló labdára pedig egy testcsel után Psiti érkezett és a kimozduló hálóőr mellett szépen fejelt a kapu közepébe.
 
A félidő végén még megpróbált ránk ijeszteni az Aranyhadsereg, de Jani nem az az ijedős fajta, és a 13 méterről elvégzett szabadrúgást bravúrral tolta ki a bal felső sarok elől.
 
A második 20 percet ott kezdtük, ahol az elsőt befejeztük! Psiti bedobására ECS érkezett, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki. Apró szépséghiba, hogy a sportszerűség szobrának ihletője azonnal bevallotta, hogy nem ért hozzá a labdához, így pedig maradt a 2-2.
Persze most sem sokáig, hiszen ECS átadását Psiti éles szögből, már szinte az alapvonalról vágta a rövid alsóba.
Az előny tudatában sem álltunk le, egyre másra alakítottuk ki a helyzeteket, de sajnos azokat annak rendje és módja szerint el is puskáztuk. Na és megint az az átkozott futballtörvény! Egy kapuskirúgás után ECS túl sokáig tartogatta a labdát, ketten is rárontottak, majd meg is szerezték a játékszert. A berúgás után pedig az érkező játékos kapásból tüzelt. 3-3.
 
Nem volt már sok idő hátra, igyekeztünk mindent megtenni a győzelemért. Szinte felborult a pálya, de a győztes találat csak nem akart megszületni. Hege három mérkőzésre elegendő helyzetet sem tudott gólra váltani. Egy alkalommal már csak a kapussal állt szemben, de a kapu oldala felé tartó labdát a portás parádés reflexszel hárította. Amikor pedig már rajta is túljutott Hege próbálkozása, a kapufa sietett a segítségére.
A vasnak többszörösen is hálát adhat ellenfelünk, pláne tehették ezt akkor, mikor Psiti a hatos vonaláról sarokkal próbálkozott a gólszerzéssel.
 
A hátralévő időben pedig már nem sikerült több helyzetet kialakítanunk, maradt a 3-3. Ha a következő fordulóban is sikerül ennyi lehetőséget kialakítanunk, illetve legalább minden negyediket gólra váltanunk, akkor nem lehet kérdéses a győzelmünk! Ellenfelünk az a Drogbarna FC lesz, aki vezeti a tabellát és az előző fordulóban éppen az Aranyhadsereget páholta el. Jó lesz hát odafigyelni! Szeretettel várunk minden szurkolót és érdeklődőt erre a hatalmas téttel bíró összecsapásra!
 
 
Statisztika:
 
eSense – Aranyhadsereg 3-3 (2-2)
eSense: Jani – TakiLaci, A. Balázs, Szabi – Hege, K. Balázs
Csere: ECS, Psiti
Gólszerzők: Psiti (3)
Nézőszám: 2 (Ági, Wundi)

A bejegyzés trackback címe:

https://esensefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr421831655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYJ 2010.03.11. 16:23:45

"Egy: formában van… Kettő: csatárból el voltunk látva bőven. " Ez azt jelenti, hogy maradok a kapuban és nem mehetek az eredeti posztomra? :D

alaberb 2010.03.12. 10:01:11

Na jól van már! Hamarosan létrehozok egy postafiókot, ahová a panaszos leveleket küldözgethetitek!
Rísz itt a kapusposzt miatt, Laci azt mondja, hogy az írás szerint az Ő nyakába varrtam az első gólt.
Abszolútmértékben objektív cikkeimet ne tessenek íly módon becsmérelni, mert még meg találok sértődni!
süti beállítások módosítása