Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eSense Foci

az eSense csapat információs oldala

Friss topikok

Rajt! eSense - GEK 4-2

2010.03.02. 13:39 | alaberb | 1 komment

 

Rajt! eSense – GEK 4-2
 
Megkezdődtek a küzdelmek az ELTE Lágymányosi bajnokságában, ahol csapatunk 4-2 arányú győzelmet aratott az első fordulóban. Viharos kezdést produkáltunk, már a mérkőzés elején magunkhoz ragadva a kezdeményezést, majd egy kisebb megtorpanást követően nem éppen reális, kétgólos sikert könyvelhettünk el!
 
Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, hiszen lassacskán már három hónapja annak, hogy az utolsó – diadalmas – tétmérkőzésünket játszottuk. Ráadásul várakozásunkat csak fokozta, hogy néhány nappal ezelőtt útjára indult sportegyesületünk blog-oldala is, ami egyébiránt kötelező olvasmány minden kedves csapattársunknak, szurkolónknak, hozzátartozónknak egyaránt!
A két csapat múltja alapján a mérkőzést az eSense várhatta vérmesebb reményekkel, ráadásul csak növelte győzelmi esélyeinket, hogy a téli szünetben sikerült megerősítenünk gyengének egyébként sem nevezhető keretünket. Mind a védelem, mind pedig a csatársor bővült régi-új játékosokkal. Ez a tudatos csapatépítési politika pedig jelzi, hogy nem csupán a pályán, de a színfalak mögött is professzionális (menedzseri) munka folyik, hiszen a bővítéssel sikerült minden poszton versenyhelyzetet teremtenünk a csapatba kerülés kérdését illetőn.
 
De vissza a mérkőzéshez!
A kezdőrúgást a GEK végezhette el, de hamarosan már az eSense-es fiúk lábán járt a labda. Ha pedig megszereztük, jobbnak láttuk, ha nem dédelgetjük sokáig, és adunk a GEK-nek még egy lehetőséget a középkezdésre. Történt ugyanis, hogy a felezővonalról T. Laci ugratta ki ECS-t, aki egyből keresztbe passzolt a hosszú oldalon érkező Psitihez, és egy szép spiccelés után a labda máris a kapu jobb felső sarkába vágódott.
Parádés kezdésünket, hasonló folytatás követte! A félidő derekán már 3-0-t mutatott a képzeletbeli eredményjelző. Öt perc leforgása alatt Taki köszönt be kétszer a jobb oldalról. A gólpasszokat ECS és Psiti jegyezték. Előbbi laposan ugratta ki csodaszélsőnket, Psiti pedig fejjel hozta kihozhatatlan helyzetbe a fülbevalós sztárt.
 
A játékrész vége felé feltámadni látszott a GEK. Két alkalommal is távolról veszélyeztettek, de az ideiglenesen a hálóőr szerepét magára vállaló Jani hősiesen állta a rohamokat. Bravúrt bravúr követett, mikor pedig már hősünk is tehetetlen volt a kapufa segítette ki. Érezvén a fokozódó nyomást, igyekeztünk felpörgetni a játékunkat. Egy hatosan belüli keveredést követően Psiti pöckölt kapura, de a kapus kiütötte a bőrt, amire O. Robi vércseként csapott le, ám fejese néhány centiméterrel célt tévesztett, a kapufát is érintve hagyta el a játékteret.
 
A második félidő hátborzongató jelenettel indult! Együttesünk klasszis hátvédje, hozzá méltatlan megoldással szépen odaajándékozta a labdát az ellenfél csatárának – éppen csak masnit nem kötöttem rá -, aki köszönte szépen a lehetőséget, és a kapu bal alsó sarkába helyezett. Fellelkesedett a GEK, egyre-másra vezette a támadásokat. A mérkőzés ezen periódusában nem igen sikerült veszélyeztetnünk. Sőt!
Egy szöglet után lemaradtunk a középen érkező csatárról, és már meg is született a második GEK-gól. Ezen felbuzdulva ellenfelünk egyre több hangsúlyt fektetett a támadásokra, ami öngyilkos taktikának bizonyult a részükről. A védelmi vonalukat feljebb tolva egyre nagyobb terület nyílt csatáraink előtt. Egy előreívelt labdával Psiti fordult le a védőjéről, majd egy igazítás után a kapus lába mellett továbbított a kapuba. A térfél közepéről…
 
Ez a gól meg is nyugtatta csapatunkat, egy távoli K. Balázs próbálkozást leszámítva már nem forogtak veszélyben a kapuk.
Azt kell mondjam, első mérkőzésnek éppen megfelelt ez a találkozó, leszünk ennél jobbak is. Erre egyébiránt szükségünk is van, ugyanis a következő fordulóban a tavalyi kiírás győztesével, az Aranyhadsereggel mérjük össze tudásunkat.
Erre a találkozóra is szeretettel várjuk az érdeklődőket.
 
Statisztika:
eSense-GEK 4-2 (3-0)
eSense: Jani, A. Balázs, T. Laci, Wundi, ECS, Psiti
Csere: Szabi, O. Robi, Taki, K. Balázs
Gólszerzők: Psiti (2), Taki (2)
Kiállítás: T. Laci – 2 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://esensefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr921802709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takilaci 2010.03.02. 17:21:58

zsír! én nem bántam volna ha hosszabb... :)

üdv:takilaci
süti beállítások módosítása