Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eSense Foci

az eSense csapat információs oldala

Friss topikok

Pillanatkép a múltból

2010.02.23. 16:41 | takilaci | 2 komment

Álomcsapat

 

Nagyjából 15 fok, szitáló eső és két mindenre elszánt csapat! Ezek a tegnap esti Vegyész FC – eSense mérkőzés jellemzői. Annak a mérkőzésnek, melyet a tavaszi jó szereplésének köszönhetően, már a második ligában kezdhetett meg együttesünk!

Hosszú órák kutatómunkájával sikerült valamelyest feltérképeznünk ellenfelünket, így felkészülhettünk arra, hogy igen nehéz mérkőzés vár ránk. Tudniillik a tavalyi bajnokság harmadik helyezettje, vagyis az egyik legerősebb rivális várt ránk a vegyészek személyében.

Tanulva az előző szezon kezdeti nehézségeiből (Mint arra biztosan emlékeztek, a szezonnyitó összecsapásunkon saját magunkat páholtuk el. Nem kevesebb, mint két öngólt is jegyeztünk.) idén sokkal koncentráltabban kezdtük a találkozót. Az első félidőben a biztos védekezésre fektettük a hangsúlyt, majd gyors kontratámadásokkal igyekeztünk zavart kelteni az ellen sorai között. A remek taktikának köszönhetően, az első helyzet is előttünk adódott. Egy labdaszerzés után csapatunk varázslatos nyolcasa elviharzott a jobb szélen és sistergős bombát eresztett meg, amit sajnos a kapus hárítani tudott.

Hamarosan újabb nagy lehetőségünk adódott a gólszerzésre, mikor egy bedobás után csapatunk teteje, Keresztes Lajos érkezett a rövid sarokra. A kapus csak dermedten nézte, ahogyan bólintás után a kapufán csattant a labda!

Nem volt ilyen szerencséje a félidő derekán, mikor Takács Laci okosan tálalt a balösszekötő helyén kilépő Lájer Pisti elé, aki nem habozott, és pontos lövéssel (a labda a kapufát is érintette) juttatta vezetéshez az eSenst!

Félidőben tehát 1-0! Vezetésünk teljesen megérdemelt volt, hiszen sokkal több gólhelyzetet alakítottunk ki, mint ellenfelünk. Sőt, távoli lövéseken kívül többre nem is futotta a Vegyész erejéből, de ezek, vagy elkerülték a kaput, vagy debütáns kapusunk, Füles hatástalanította őket könnyű szerrel.

Amilyen jól alakult számunkra az első játékrész, olyan rosszul kezdődött a második. Történt ugyanis, hogy egy szögletrúgás után a hatosunkon belül pattogó labdát Füles-kapus ölelt magához. És ekkor harsant a bírói síp! A játékvezető mindkét csapat megrökönyödésére olyan ítéletet hozott, amit még maga a nagy Stuart Dougal is megirigyelhetett volna.

Hetes!

H.e.t.e.s?!

A büntetőt (bár Füles jó irányba indult) sikerrel értékesítette ellenfelünk, így kezdődhetett minden elölről. Szerencsére nem kellett sokat várni, és Gyutai Petinek hála ismét előnybe kerültünk. Peti előbb kilenc méterről lőtt, de ekkor még a védők menteni tudtak, ám a kipattanó ismét elé került és másodjára már nem hibázott, a kapus feje felett bombázott a hálóba!

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt az ellenfél kapujától 15 méterre szabadrúgáshoz jutottunk. A játékszert István helyezte le, majd el az ellenfél kapujának bal alsó sarkában. Gyönyörű mozdulat volt, a kapus még csak mozdulni sem tudott a remekül helyezett lövésre.

3-1!

Ezen a ponton sikerült megnyugodnia csapatunknak, Kázmér Laci és Bogenrieder Márk minden támadást visszavertek, a többnyire csatár poszton jeleskedő Okler Robi pedig a saját hatosunktól kergette vissza az ellenfél játékosát a saját térfelére. A vegyészek elbizonytalanodtak, mi pedig sorra vezettük a szebbnél szebb támadásokat.

A mérkőzés legszebb támadása is csapatunk nevéhez fűződik: Gyutai Peti középen vezette a labdát, két csel után, a bal oldalon kiugró Mezei Gabihoz passzolt, aki egye igazítás után tüzelt, de sajnos a kapus védeni tudott. Ám az akció ezzel nem ért véget, mert a labda így visszakerült Gabi elé, aki önzetlenül passzolt a túloldalon érkező Istvánhoz. Mindenki lövésre számított, de István félmagasan visszapasszolt a támadást végig kísérő Petihez, aki a büntetőpontról előrevetődve fejelt kapura, éppen a földön ülő kapus kezébe. Szépségdíjas akció volt!

Szegény portás legközelebb akkor találkozott a bőrrel, mikor a háta mögött kotorászott, ugyanis István megszerezte saját maga harmadik, egyben csapatunk negyedik találatát. Füles sokadik pontos kidobása után, István lefordult védőjéről, és a kapus lába mellett helyezett a hálóba.

Ezzel azonban még nem volt vége, mert egy újabb hosszú indítás után István cselsorozata két védő figyelmét is magára vont, így a hosszú oldalon érkező Lajos, Robinsoni magányában pöccinthetett a hálóba (István pontos passza után).

5-1!

Reméljük ezzel a sikerrel sikerül felkeltenünk szurkolóink érdeklődését, és a következő összecsapáson, már szép számú közönség előtt léphetünk pályára!

Várunk mindenkit szeretettel!

 

A győztes csapat tagjai:

Varga „Füles” Zsolt

Kázmér László

Gyutai Péter

Bogenrieder Márk

Okler Róbert

Mezei Gábor

Lájer István

Keresztes Lajos

Takács László

Alabér Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esensefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr221784213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alaberb 2010.02.24. 09:30:46

Szerintem ez egy parádés írás!!!
Nem tudjátok ki a szerző?

takilaci 2010.02.24. 10:40:13

@alaberb: a mi száguldó riporterünk a védelem közepéből... :)
süti beállítások módosítása