Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eSense Foci

az eSense csapat információs oldala

Friss topikok

Múltidéző 4.

2010.02.23. 16:50 | takilaci | Szólj hozzá!

Balázs billentyűzetéből:

Taccsra tettük őket!

Elkezdődött!

Nem, nem a Bajnokok Ligája idei kiírására gondolok. Sőt, a BL küzdelmeinek jelentősége eltörpül amellett a tény mellett, hogy cégünk szeretett, mit szeretett, IMÁDOTT csapata megkezdte menetelését az ELTE Lágymányosi Bajnokságának 2008-as őszi szezonjában.

A tavalyi gyenge idényrajt tanulságait levonva, ezúttal már sokkal felkészültebben és egy egész évnyi "másodosztályos rutinnal" felvértezve készültünk a Taccs elleni presztizs- meccsre. E párosítás komoly múltra tekint vissza, hiszen már többször is összemértük tudásunkat az ellennel , de egyikünk sem tudott ez idáig túljárni a másik eszén, illetve futballtudásán.(Bizonyára mindig szerencséjük volt, nekünk pedig rossz napunk).

Ez idáig...

Csapatunk profikhoz méltó elszántsággal készült a találkozóra, jól példázza ezt, hogy az idei szűkebb keret hadra fogható játékosai közül mindenki megjelent, még a kezdősípszó felharsanása előtt. (Nem volt ez mindig így...)

Csapatunk a Závodni Zsolti -- Kázmér Laci, Farkas Robi, Alabér Balázs -- Wunderli Laci, Keresztes Lajos összeállításban várta, hogy útjára induljon a labda. Az oldalvonal mellett pedig nem kisebb hatalmasságok vártak bevetésre, mint Kulcsár Balázs, Verpulácz Szabolcs és Varga "Füles" Zsolt. Ha netán valakinek nem volna ismerős minden név, ne essen kétségbe, hiszen együttesünk, mint minden valamire való magyar klub, már több idegenlégióst is foglalkoztat.

A találkozó elején csapatunk ténykedése láttán csak egyetlen dolog jutott népes szurkolótáborunk (Trombitás Niki, Pék Anikó) eszébe: idény eleji forma... Becsületükre legyen mondva, Ők mit sem törődtek ezzel, végig lelkesen buzdították aranylábú fiainkat!

Az első félidőben nagyon keveset volt nálunk a labda, ennek okán taktikánk nem is épülhetett másra, mint a gyors és pontos kontratámadásokra.. Ám sajnos homokszem került a gépezetbe, mivel se gyorsak, pontosak pedig végképp nem voltunk. Ráadásul a komoly gondok nem is ekkor adódtak, hanem mikor a taccsosok megszerezték a vezetést.

0-1.

A félidő végéig már nem is változott a játék képe, így sajnos egyenlítenünk sem sikerült. Pozitívum azonban, hogy hátrányunk sem növekedett.

A félidőben rögtönzött taktikai értekezlet után változtattunk, és csatárposzton két magas emberünket, Lajost és Fülest dobtuk csatába, hátha a fejjátékban így eredményesebbek tudunk lenni. Arra az esetre pedig, ha a fejesek nem váltanák be a hozzájuk fűzött reményt Wundit hátrább rendeltük, hogy onnan lendületből vezethesse az ellenfél védőire a labdát.

Ez a stratégiai módosítás pedig eredményesnek bizonyult!

Történt ugyanis, hogy játékosaink egyre többet birtokolták a labdát, pontosabban passzoltak, és a cselek is nagyobb százalékban sikerültek. Védekezésünk is egyre inkább összeállt, Szabolcs és K. Balázs szinte minden támadást tökéletesen szűrtek meg, ha pedig ez sem lett volna elég, és az ellenfélnek sikerült helyzetet kialakítania Zsolti parádés védéseket mutatott be. Szakzsargonnal élve, lehúzta a redőnyt!

Sőt! Kapusunk nem elégedett meg az általa bemutatott bravúrokkal, nagyjából 30méteres indításával gólpasszt adott Fülesnek, aki előbb lekezelte a játékszert, majd két lépés után, jobbal a kapu jobb alsó sarkába ágyúzta a labdát!

1-1!

Az egyenlítés után kicsit visszább vettünk a lendületből, látszott, megnyugodott a csapat. Ám ennyivel nem elégedtünk meg, és újra fokozni kezdtük a nyomást. Előbb gyönyörű, "egyérintős" akció végén Robi még kapu mellé helyezett, de nem hagyta ennyiben! Újabb parádés támadás végén Lajos lőhetett volna gólt, de elvétette, nem úgy a hosszú oldalon érkező Robi, aki közelről pofozta be a bogyót, ezzel megbosszulva az első félidőben az Taccs-stílus áldozatává váló szemüvegét.

2-1!

Ekkor már csupán csak pár perc volt hátra, és még ez idő alatt is növelhettük volna előnyünket, ám sajnálattal jelentem,Kázmér Laci jobb felsőbe tartó fejesét hárította a kapus, ha pedig már ő is verve volt megtette helyette ezt a kapufa: Lajos kevergetett a hatosan belül, úgy egy méterre az alapvonaltól, majd sistergős bombát küldött a kapura. Pontosabban a rövid kapufára, mely azon irányt változtatva végiggurult a gólvonalon, majd a hosszú oldali kapufáról visszapattant a mezőnybe.

A vége tehát heroikus küzdelemben kivívott 2-1-es siker az eSense javára! A közönség tombol!

Ez úton is köszönjük a lelkes bíztatást a lányoknak, reméljük jövő kedden 20:30-kor már jóval nagyobb számú közönség foglal majd helyet a lelátókon! Mindenkit várunk szeretettel!

Higgyétek el megéri eljönni, hiszen egy, az első osztályból kipottyant csapattal vívunk majd nagy csatát. Elöljáróban annyit, hogy ez a kompánia az első meccsen 13-8-as arányú győzelmet aratott. Reméljük ellőtték minden puskaporukat...

A bejegyzés trackback címe:

https://esensefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr471784239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása